Frits Zijderveld Studio Meesterwerk

Frits Zijderveld

Creativiteit en een sterk verbeeldingsvermogen... iets wat begon als een tekenles in kindertijd liep uit op een studie Ruimtelijke Presentatie en Communicatie op het Nimeto te Utrecht. Vervolgens studeerde Frits vanuit zijn passie voor architectuur, stedenbouw en openbare ruimte vrolijk verder aan de NHTV Internationale Hogeschool te Breda waar hij in de zomer van 2014 zijn studie Urban Design afrondde. Met deze expertise vraagt, graaft, verstoort, ordent, ontwerpt, tekent en communiceert hij met als doel om zinnenprikkelende communicatie-uitingen te creëren die verbeelden, verbazen en uitleggen.

In de afgelopen jaren heeft Frits zich toegelegd op het ondersteunen van advies-, onderzoeks-, en ontwerpbureaus en overtuiging speelt hierbij een belangrijke rol: wie ben je en waar sta je voor als organisatie? Een lastige vraag, maar ook open, onderzoekend en nieuwsgierig. Deze vraag helpt om tot de kern van een communicatievraagstuk te komen en leidt steevast tot producten die uw overtuiging uitstralen.

Simone Peterman Studio Meesterwerk

Simone Peterman

Simone begon haar studieloopbaan in Arnhem als interieur ontwerper. Hier ontwikkelde ze gevoel voor kleur, materiaal en vormgeving. Daarna heeft ze de studie Connected Spaces gevolgd aan de HKU in Utrecht. Hier heeft ze geleerd om als Beeldend Verbinder de visuele vertaalslag te maken van het verhaal dat een opdrachtgever wil vertellen aan zijn doelgroep. Dit doet ze door middel van een duidelijk en doordacht ontwerp met oog voor detail. Ook geeft ze hierin mensen graag een plezierige ervaring mee.

In haar vrije tijd korfbalt Simone bij KV Viking en vindt ze het leuk om gezellig en fanatiek spelletjes te spelen met vrienden en familie.

Tijd voor een kop koffie?

Behoefte aan ondersteuning op het gebied van visuele communicatie? Met al uw vragen kunt u bij ons terecht! Neem vrijblijvend contact op.

Opdrachtgevers aan het woord:

 • Ik heb prettig met Frits samengewerkt. Hij is een kundig illustrator. Zijn toegevoegde waarde zit met name in het conceptueel vertalen van onze aanpak/ideeën naar een visual. Dit gaat verder dan enkel 'illustreren'. De kracht zit in de combinatie van beide. Zo pakt hij de inhoud van ons werk snel vast en dat komt de opgeleverde stukken ten goede.

  Mark Hummel - EMVI-manager bij Heijmans

 • Het is niet altijd 'met een schaar te knippen' wat beleid is en wat beheer (uitvoering) is. Nu is dat niet zo belangrijk, als er maar resultaat komt...... Maar om een resultaat te bereiken is het wél belangrijk te weten wie, wat, op welk moment doet. Ook bij GIJS (gemeente IJsselstein) kwam het vraagstuk vaak naar voren: wie moet aan de slag, beleid, uitvoering of beide en wie voert de regie? Frits heeft dit vraagstuk opgelost door een visualisatie te maken waardoor duidelijk is wat binnen beleid en wat binnen uitvoering hoort. Maar de visualisatie is méér dan dat geworden. Het is een prachtig overzicht geworden hoe GIJS werkt en wie GIJS is. Top gedaan Frits!

  Anne Baars - Teamleider Civiele Techniek & Vastgoed bij Gemeente IJsselstein

 • De visuele vertaling van onze concepten en ideeën was spot on en heeft zeer zeker meegeholpen aan de kwaliteit. Fijn om met een creatief en doortastend persoon als Frits te mogen samenwerken!

  Martijn Kuipers - Afdelingsleider Verwerving bij Heijmans

 • “In de watersportsector is beeld soms sterker dan heel veel woorden. Frits weet heel goed hoe je een boodschap kracht bij zet met infographics, visuals, illustraties en kaarten. Hij maakt complexe zaken eenvoudig, maar zorgt ook voor detailontwerp van havens en gebieden. Zijn vormgeving zorgt voor een professionele uitstraling van onze rapporten en presentaties.”

  Rob Vrolijks - Watersportspecialist bij Blue Progress

 • “Werken met Frits is als spelen in een speeltuin. Het waardevolle aan samenwerken met Frits is zijn verbeeldingskracht in leisure. Frits is in staat om woorden, zinnen en beelden in je hoofd, om te zetten in krachtige visuals, presentaties of beeldend kaartmateriaal.”

  Merlijn Pietersma - Strategisch Adviseur bij Ginder

 • Vanuit ElaadNL (kennis- en innovatiecentrum voor het slim laden van elektrische auto's) hadden we iemand nodig die ons strategisch plan van illustraties kon voorzien. We kwamen bij Frits terecht en dat leverde precies op wat we zochten: zowel qua resultaat (uitstekende, verhelderende tekeningen, die wat extra's brengen) als proces (prettig samenwerken en goed naar elkaar luisteren). Kortom, vijf sterren voor Frits!

  Eric van Kaathoven - Communicatiemanager bij ElaadNL

 • Frits heeft meerdere keren een krachtige visualisatie gemaakt van de teksten die wij aan hem voorlegden. Of het nu gaat om een mooie vormgeving van een onderzoeksrapport of een verhelderende infographic van een ingewikkeld concept, Frits weet er steeds iets moois van te maken. Hierdoor kan de boodschap nog beter begrepen worden. Frits is erg betrokken en verdiept zich eerst grondig in de teksten, de bedoeling en de doelgroep, waardoor hij de juiste snaar weet te raken. Tijdens het proces communiceert Frits helder, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en je kunt erop vertrouwen dat hij hij proactief met je meedenkt. Als je een betrouwbare, creatieve expert zoekt voor je visuele communicatie, dan raad ik je zeker aan om contact op te nemen met Frits!

  Marieke Kok - Rural Development Expert bij KnowWhy

Wij werken o.a. voor: