Project:
Boek Riviercruises
Type:
Rapportages
Opdrachtgever:
Projectbureau Vrolijks
Beschrijving:
De riviercruise komt uit haar schulp gekropen. Luxe, comfort, gevarieerde programma’s en aantrekkelijke bestemmingen zorgen voor een steeds bredere doelgroep voor de groeiende riviercruisevloot. Die groei gaat hard. Het aantal schepen op de Europese wateren neemt ieder jaar fors toe, de leeftijd van deelnemers wordt steeds lager en een riviercruise wordt gezien als een comfortabele vaak luxe vakantievorm. Iedere dag een andere plek, soms wel twee keer per dag, en je hotelkamer, restaurant, zonnedek en gezelschap vaart met je mee.

Steden in Nederland en daarbuiten ontdekken de groeiende markt. Zij zien riviercruiseschepen voorbij varen en vragen zich af wat ze moeten doen om deze schepen aan te laten leggen. Gemeenten zijn op zoek naar bestedingen en een bredere basis voor de binnenstad en toeristische sector. Zij horen over de groeimarkt, zien de schepen voorbij komen, maar kennen het fenomeen onvoldoende om de juiste keuzes te maken.

In samenwerking met Projectbureau Vrolijks is het boek 'Riviercruises - Impuls voor stedelijke economie' ontwikkeld. Hierin wordt basiskennis op het gebied van rederijen, markt, ontwikkelingen, bestedingen en noodzakelijke voorzieningen gedeeld om zo de mogelijkheden voor steden, inzake de riviercruisemarkt, meer inzichtelijk te maken.
In de watersportsector is beeld soms sterker dan heel veel woorden. Frits weet heel goed hoe je een boodschap kracht bij zet met infographics, visuals, illustraties en kaarten. Hij maakt complexe zaken eenvoudig. Zijn vormgeving zorgt voor een professionele uitstraling van onze rapporten en presentaties.
Rob Vrolijks - Watersportadviseur Projectbureau Vrolijks